Tisková zpráva AČCKA - ŘECKO - Tiskové centrum | Kovotour.cz

Kovotour plus

Tisková zpráva AČCKA - ŘECKO

V Řecku poskytují hotely své služby neomezeně, nedochází k žádným výpadkům zásobování potravinami ani léky.

V souvislosti se současnou negativní mediální kampaní ohledně Řecka a zvýšeným počtem dotazů veřejnosti můžeme turisty ujistit, že nyní v turistických letoviscích probíhá vše bez problému a dovolené nejsou ničím narušeny. Jak na řeckých ostrovech, tak i na pevnině v letoviscích poskytují hotely své služby neomezeně a stravování jako obvykle, nedochází k žádným výpadkům dovozu potravin na ostrovy. Zásobování potravinami funguje naprosto standardně, dodavatelé a odběratelé si vycházejí vstříc, místní taverny jsou v provozu. Rovněž lékárny jsou plně vybaveny léky, pouze prodávají omezené množství balení léků na osobu, aby měly dostatek pro všechny a zamezily tak nákupu nepotřebných léků. Pohonných hmot je dostatek, tudíž nedochází ani k žádným omezením transferů či fakultativních výletů.

Delegáti českých cestovních kanceláří podávají denně hlášení o situaci v turistických střediscích. Turistů v Řecku se zatím žádné omezení netýká, ani nevnímají "zhoršenou" ekonomickou situaci Řecka a vrací se z dovolené spokojeni. Platby od českých cestovních kanceláří jsou zpravidla zasílány na zahraniční účty řeckých partnerů, proto hotely problémy nemají a ani je neočekávají.

Cestovní kanceláře již dlouhodobě upozorňují turisty v propozicích k odjezdu na zájezd, aby si s sebou vzali dostatek finanční hotovosti, neboť počet bankomatů na řeckých ostrovech je nízký a rovněž nemusí být bankomaty vždy v provozu. Omezení pro výběr z bankomatu se týká pouze rezidentů a účtů u řeckých bank. Nicméně až 80 % českých turistů cestuje do Řecka do hotelu s all-inclusive programem, tudíž výdaje v místě pobytu mají minimální.

Ani po referendu zájem o Řecko neupadá. Řecko je tradiční leteckou dovolenkovou destinací, kterou navštěvuje okolo 300 tis. Čechů ročně. Řekové žijící na ostrovech a ve významných turistických destinacích jsou na příjmech z cestovního ruchu závislí. Čím více se Řekové musí spoléhat sami na sebe (a ne na stát), o to více si váží klientů a starají se o ně.

S přáním pěkného dne

Ing. Kateřina Petříčková

výkonná ředitelka Asociace českých cestovních kanceláří a agentur