Ochutnejte s námi Černou Horu - Tiskové centrum | Kovotour.cz

Kovotour plus

Ochutnejte s námi Černou Horu

Během Vaší dovolené ve stále více a více oblíbené Černé Hoře můžete zažít mnohem více než jen koupání v krásném moři a slunění na pláži. Vydejte se s námi na jeden či více velmi oblíbených fakultativních výletů do kaňonů řeky Tary, na Skadarské jezero, lodí do Boky Kotorské nebo do blízké Albánie. Můžete se kochat nádhernou přírodou, dech beroucími památkami a dozvědět se od našich průvodců spoustu zajímavostí o historii této malé, ale za to velmi krásné země.

 

Zkuste také ochutnat pravou černohorskou kuchyni, která se vyznačuje vysokou kvalitou potravin z místní produkce a je velmi ovlivněná balkánskou kuchyní. Vyhlášený je například njegušski pršut (sušená šunka vyvážená i do světa), smaragdově zelený olivový olej z okolí města Bar, různé po domácku vyráběné sýry a mléčné výrobky (měkké i vyzrálé sýry z kravského, ovčího i kozího mléka, kajmak, atd.), masové speciality (pljeskavica, ćevapi, mješano meso, musaka a kaštradina). Vynikající je také burek, což je tenké odlupující se těsto z mouky, vody a oleje plněné špenátem, sýrem, mletým masem nebo bramborami. Mezi tradiční pokrmy patří také plněné závitky z listů vinné révy či zelí - japraki, kukuřičná kaše kačamak, cicvara a další. Z rybích specialit ochutnejte určitě pstruha po podgoricku s kyselou smetanou a uzené oukleje ze Skadarského jezera. Jako moučník si můžete dát baklavu, sladký dezert s oříšky a medem.

 

Nezapomeňte také ochutnat místní vynikající rubínově červené víno Vranac, které blahodárně působí na srdce. Milovníci bílého suchého vína mohou vyzkoušet odrůdu Krstać. Dáváte-li přednost pěnivému moku, zachutná vám jistě místní oblíbené pivo Nikšičko. Také pálenka z hroznů tzv. lozova rakija se těší velké oblibě.

 

Užijte si dosyta dovolenou s cestovní kanceláří Kovotour Plus a vyzkoušejte Černou Horu všemi smysly. Jistě si ji zamilujete.

 

 

   

 

 

Vyhledávání